Studiedag Haarlemmer orgelboek

Op zaterdag 21 september 2013 is er in de Willibrordkerk te Utrecht een studiedag voor (amateur-)organisten over het Haarlemmer Orgelboek. Dit boek met daarin vijftien orgelwerken van Nederlandse componisten verscheen in 2010 op initiatief van de NSGV Haarlem-Amsterdam.

Tien composities zijn speciaal voor deze gelegenheid geschreven door de Bernard Bartelink, Kees Schoonenbeek, Maurice van Elven, Jan Raas, Luc Löwenthal, Jos Beijer, Daan Manneke en Wouter van Belle. De overige vijf composities zijn bestaande werken van Hendrik Andriessen en Albert de Klerk.

Alle composities zijn geïnspireerd op liturgische gezangen of geschreven voor specifieke liturgische momenten. De meeste werken zijn daarnaast ook geschikt voor een uitvoering in een orgelconcert.

De dag staat onder leiding van de organisten Gemma Coebergh en Mark Heerink die samen in 2011 het Haarlemmer Orgelboek op cd uitbrachten.

Gemma Coebergh is zeer vertrouwd met de werken van haar voorganger Albert de Klerk en diens voorganger in de Sint Josephkerk, Hendrik Andriessen. Mark Heerink heeft voor opname van de nieuw gecomponeerde werken in het Haarlemmer Orgelboek intensief contact gehad met de componisten en kan het nodige vertellen over de uitvoeringswijze van deze werken.

De dag wordt gehouden in de Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, 3512 GS te Utrecht en begint om 11.30 uur en duurt tot 16.00 uur.

De kosten voor actieve deelnemers bedragen 20,00 euro en voor toehoorders 10,00 euro.

Voor informatie en opgave kunt u contact opnemen met Mark Heerink:

E: m.heerink@planet.nl

T: 06–23400843

U kunt zich tot 8 september opgeven en de inschrijving vindt plaats in volgorde van aanmelding.

Getagd .