Inspirerende koorochtend van de koorkring Oosterhout/Dongen

121015_KoorochtendEen kleine honderd zangers en zangeressen waren afgekomen op de uitnodiging van het bestuur van de koorkring Dongen/Oosterhout voor een zangstudieochtend. Deze vond zaterdag 20 oktober plaats in de knusse kerkruimte van de Verrijzeniskerk in Oosterhout.

Koorkring Oosterhout/Dongen is een samenwerkingsverband van de meeste kerkkoren van deze twee plaatsen en kerkdorpen. Regelmatig komen leden van die koren bij elkaar en dit keer was gekozen voor een studieochtend onder leiding van Jan Schuurmans, medewerker kerkmuziek van het bisdom Breda, en Frans Bullens, kerkmusicus in Dongen.

In een rap tempo maakten de deelnemers kennis met nieuwe gezangen (waaronder het nieuwe lied ‘Kom Geest die mensen inspireert. Veni, Sancte Spiritus’ in een nieuwe vertaling van Harry Tacken en op muziek van Frans Bullens) en zettingen die in de parochiepraktijk met plezier gezongen kunnen worden. Er was materiaal voor tweestemmig vrouwenkoor, drie- en vierstemmig gemengd koor: canons, liederen, Taizé-refreinen en psalmen.

‘Een geslaagde ochtend en volgend jaar graag weer!’ was de algemeen gehoorde opmerking. Dus uitkijken naar de volgende uitnodiging…

Partituren van ‘Kom Geest die mensen inspireert’ zijn verkrijgbaar in de webshop van het bisdom Breda

Getagd .