Freiburger Chorbuch: een aanwinst voor elk koor

Iedere dirigent die op zoek is naar goed repertoire voor de liturgie (en welke dirigent is dat niet?) willen we graag wijzen op de twee delen van het Freiburger Chorbuch. Het eerste deel verscheen al in 1994 en in 2012 verscheen deel 2 bij Carus Verlag in Stuttgart.

Het aangeboden repertoire is zeer divers: van een Gloria van Palestrina tot een swingende lofzang van John Rutter. Ook de moeilijkheidsgraad varieert sterk, maar het merendeel van de bundel is toegankelijk voor een ervaren koor met een dirigent die zijn/haar vak verstaat.

Opvallend is het grote aantal composities (totaal 16) dat verzameld is om het allelujavers voor het evangelie een rijkere muzikale gestalte te geven. Zie bijvoorbeeld deze compositie van Colin Mawby, die als feestelijke coda na het bekende alleluja (GvL 249) gezongen zou kunnen worden.

freiburger_chorbuch

Het is bij in totaal 281 titels uiteraard niet mogelijk om u een complete indruk te geven van de inhoud, maar gaat u naar de website van Carus, dan vindt u daar alle informatie over het eerste en het tweede Freiburger Chorbuch. Bij het tweede boek bovendien enkele geluidsfragmenten van de bijbehorende cd.