Bevrijdingsconcert in R.K. kerk Chaam

Onder grote belangstelling verzorgde het Parochieel Zangkoor op 22 oktober 2014 in de kerk van de H. Antonius Abt in Chaam een programma in het kader van ‘Oktober 2014, bevrijdingsmaand, Chaam 70 jaar bevrijd’.

Na de opening van ‘oktober-bevrijdingsmaand’ door de vertrekkende burgemeester H. Nuijten werd een groot geschilderd drieluik ‘Van Oorlog naar Bevrijding’ door Ruud van Thiel gepresenteerd. Een kolossaal, imposant schilderstuk dat herinneringen oproept aan een verleden vol oorlogsgeweld en verdriet. Brassband Ulicoten had inmiddels haar visitekaartje al afgegeven met ontroerende, ingetogen en warme melodieuze klanken van de koperinstrumenten. De muziek werd afgewisseld door verhalen over oorlogsherinneringen.

Kinderen

Er was terecht veel aandacht besteed aan de kinderen, zodat de Chaamse jeugd de thema’s bevrijden en vrede volop meebeleefde. De poëzielessen rond het thema ‘bevrijding’ van de Chaamse dichter Pien Storm van Leeuwen hadden duidelijk hun vruchten afgeworpen.

Groot Zangkoor

Het Parochieel Zangkoor had medewerking gevraagd aan het Parochiekoor Ulicoten en samen met liefst 24 Chaamse gastzangers en gastzangeressen, begeleid door gastpianist Ton Janssens werden er bekende liederen gezongen als ‘Abide with me’, ‘From the time we say good bye’ en ‘Song of Peace’. Na afloop werden door de kinderen zeventig witte ‘vredesballonnen’ opgelaten. Een prima start van ‘oktober-bevrijdingsmaand’.